Hanteras varsamt

Jag sitter och bläddrar i alla mina texter från förra sommaren, alla mina blogginlägg, mina egna anteckningar och analyser. Sommaren då någon skrev ett läkarintyg där det stod utmattningssyndrom.

Jag läser om alla mina idéer för att snabbt komma tillbaka, jag tänker tillbaka på tiden, jag återupplever känslan och paniken att ”jag måste lösa det här, jag vill inte vara här” Jag minns alla kloka råd och tips jag fick, jag minns alla mina taffliga och kortsiktiga försök. Jag minns lyckan och hoppet när jag en dag kände att energin fanns där igen, hur jag tänkte att ”nu är jag frisk igen” för att någon dag senare ha kraschat igen.

Jag minns allt det här så tydligt, som om det var igår, samtidigt känns det som om det var för hundra år sedan.

 

Skräckblandad förtjusning

Jag vill aldrig mer hamna där, men jag kan ärligt säga att det var det bästa som hänt mig, och att det hände var kanske inte så konstigt. Men det stämmer att man tar sig starkare ut ur dessa situationer, eller i alla fall klokare till viss del. Jag är fortfarande sjukt frustrerad över att jag inte har samma energi, ork och driv. Men jag har på något vis med små,små steg försökt att acceptera att jag kanske aldrig mer kommer tillbaka till mitt gamla jag. Att jag nu istället har förmånen att skapa ett nytt jag, ett nytt jag fyllt av all lärdom och klokhet jag fått med mig.

 

Acceptans

Det där svåra ordet, lätt att säga. Lätta att säga åt andra men så galet svårt att uppnå.

Hur frustrerande det var och är att det inte bara är som vanligt, när skall det gå över, när slipper man ”återfallen”, energi svackorna osv? Kanske aldrig, kanske om ett halvår, kanske imorgon, men troligtvis kanske aldrig. Det är som när man bränt sig ordentligt på huden, det tar tid för huden att läka, vi är extra känsliga på just det brända stället en längre tid och kanske lämnar skadan ett fult ärr. Men någonstans måste vi acceptera, och se saker och ting från en ny vinkel och nya förutsättningar.

Hanteras varsamt

Kanske borde vi ha en lapp där det står ”hanteras varsamt” klistrad i pannan, inte för att vår omgivning skall förstå, för dom förstår nog redan. Utan för att vi skall bli påminda varje gång vi tittar oss i spegeln, för vi ser ju likadana ut som innan, men innehållet är ändrat, det är en helt ny programvara och den måste hanteras varsamt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *