Rädsla

Vad är din rädsla?

Förutom att åka buss och gå på bio är min värsta rädsla att inte räcka till, att inte vara bra nog. Dessa krav kommer naturligtvis inte från andra utan är krav jag ställer på mig själv.

Att du inte skall vara helt nöjd med mig eller med det jag presterar, att du inte bara har gott att säga om mig.

”Men Andréas, det här är ju orimliga krav!”

Japp, jag vet det, och jag jobbar med det varje dag, varje timme och varje minut. Och faktiskt är det så att jag gör framsteg hela tiden, för varje ”träningspass” blir jag starkare, för varje investerad minut kommer jag längre i min resa.

Träningsvärk

Så det är inte konstigt att man ibland får slut på energi, att man behöver en vilodag för återhämtning. Alla vet vi ju hur viktigt det är att vila efter ett hårt träningspass. Så varför har vi så svårt att ge oss själva en vilodag efter ett tuff period rent mentalt? Är det för att vi tror att andra skall se oss som svaga? Är det för att vi vägrar erkänna att vi är sårbara?

Hur som helst så behöver vi bli bättre på det, för om vi inte tillåter oss själva att ha träningsvärk kommer vi tillslut att låta bli att träna, och då stannar vi upp i vår personliga utveckling.

Tillit

Tänk dig att du har bokat tid med en kompis för att gå på stan och ta en fika. Strax innan den bokade tiden hör kompisen av sig och ställer in. Detta händer vid flera tillfällen. Vad händer med tilliten till den här kompisen? Den minskar lite va?

Så vad händer om du gång på gång lovar dig själv att du skall göra förändring, men i sista stund ställer in? Du tappar tillslut tilliten till dig själv..

-”Äsch, jag misslyckas ju alltid, ingen mening att jag ens försöker”

Jag har sista åren övat tillit till mig själv, och nu börjar jag faktiskt se resultat. Under tuffa perioder tidigare så höjde jag tempot, tog på mig mer uppdrag och la i en högre växel. Såklart att det var det som gjorde att jag kraschade, såklart att det gjorde ont, och att jag idag två år senare fortfarande kämpar för att få banala saker att fungera. Men det är så värt det, att få chansen att börja om, att få möjlighet att gör något annorlunda, att få utvecklas som person och att bygga upp en tillit till mig själv.

Målet

Så vad är då målet med att utmana våra rädslor, att göra annorlunda, att bryta mönster?

Finns ju inget svar på det såklart, det handlar ju om vad du vill. Vad du har för drömmar eller vilka problem du vill ta dig igenom.

Klart att det finns människor som glider igenom hela livet utan att känna stress, utan att må psykiskt dåligt, utan att möta motgångar. Eller i alla fall kan det se ut som det utåt.

För mig handlar det om utveckling, jag vill hela tiden utvecklas, bli lite mer insiktsfull för varje dag, bli lite bättre idag mot hur jag var igår.

Nej det handlar inte om presstation, även fast att jag är grym på att prestera, det handlar om att varje dag göra lite bättre för mig själv, att vara nöjd med mig själv och att acceptera mig själv.

Det finns alltid något vi kan göra för oss själva, något som utvecklar oss och som gör oss till bättre människor. Ledsen att behöva säga det, men du är inte komplett, du är säkert fantastiskt bra men du har så mycket mer att ge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *