Undan eller i kull

Det är i möten med andra vi växer

Vartefter vi möter människor i livet, oavsett om mötena är långa eller korta så lär vi oss något nytt av varje möte. Det minsta kortaste mötet till det som kanske varar hela livet, alla möten påverkar oss.

I ett av mina möten fick jag lära mig det fantastiska uttrycket ”Undan eller i kull”  Tyckte nog att det var lite roligt och kaxigt när jag hörde att det kom från ett gäng tjejer som hade en snittlängd på 1,52.

Men jävlar så rätt dom hade, tänk om vi kunde tänka lite mer så. Jag skall försöka förklara hur jag tänker…

 

Energitjuvar

Jag gissar att du liksom jag har en hel del surdegar och energitjuvar i ditt liv eller som passerat ditt liv och gjort avtryck. Du vet dom där som bara ältar, klagar, gnäller och aldrig ser något positivt i något.

-”Fint väder idag”,  -”Äh, det börjar snart regna”,  -”Trivs du med nya jobbet då?” –”Förutom att chefen är dum i huvudet, arbetskamraterna är efterblivna, lönen suger och jag hatar mina arbetsuppgifter så är det bra, i alla fall på fredag eftermiddag när jag får gå hem”

Känner du någon sådan?

Eller är det kanske du?

Okej, vi passerar alla perioder i livet när allt verkligen suger, när allt känns nattsvart och allt verkar gå emot oss. Vi blir de där surdegarna, energitjuvarna som ingen på sikt orkar med.

Klart att vi vill trösta och stötta våra vänner, men tillslut når man en gräns när man inte orkar längre.

-”Men är du så jävla bra då Andréas, är du alltid pepp och positiv?”

Nä, verkligen inte, jag har nog dränerat en hel hög med människor på deras energi sista tiden, jag har varit värsta energitjuven, det är ju därför jag skriver det här.

Det är ju för att ge mig själv en spark i arslet, och samtidigt tacka alla fantastiska människor som finns därute. Ni som slår på en panna kaffe och orkar höra mitt ältande, ni som låter mig gråta mot Er axel, ni som klappar mig på axeln och säger, -”Det löser sig”

Det är ju självklart att vi måste få må skit ibland, verkligen hamna på botten för att sedan ta sats och ta oss upp mot ytan igen, det är inget man skall blunda för.

Det jag menar är att vi måste också ladda våra batterier, att vi omger oss med dom som ger energi, som vi inte lyckas dra ned i skiten för att vi själva är låga. För vad händer om en icke simkunnig skall rädda en annan icke simkunnig? Det blir ju inte helt bra.

Jag sträckte ut en hand och sa –”Hjälp” och hjälpen fanns och finns där. Jag hoppas innerligt att mina vänner har bra batteriladdare så att dom kan tanka energi när jag sugit ut den.

Vi måste omge oss av människor som ger energi, som peppar oss och hjälper oss framåt, och det är vår skyldighet att vara samma energigivare tillbaka mot andra. På så sätt kommer vi alla framåt.

Så rannsaka din omgivning, vilka tankar dig med energi, och vilka suger ut din energi?

Gäller inte bara personer

Samma sak gäller ju det vi gör, om våra sysslor oavsett vad det är suger energi så måste vi ju på något vis fylla på med energi, annars tar den ju slut, eller hur?

Så om du har människor som suger energi, eller om du själv gör det, och det är över tid, gör något, agera!!

Eller suger jobbet energi, föreningen, relationen, kompisarna eller vad det nu kan vara.

Du har fan inte råd att slösa din energi på någon/något som inte får dig att komma framåt. Kommer du på dig själv att vara en av ”slukarna” ändra på dig då eller flytta på dig, du kommer ju ingen vart, ingen vinner, det finns bara två förlorare.

 

Så ladda din energi, peppa och pusha de som för stunden behöver en extra boost, men var inte rädd för att stå upp för dig själv, undan eller i kull!!

En kommentar:

  1. Du är en bra människa Andreas! I vissa relationer mår man inte bra, då ska man göra slut på det! Starkt! Du vinner, någon annan förlorar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *